Takläggare Köping

Pålitliga kvalitetstak | 019-58 02 23

Takläggare

Pannplåt kommer tillbaka

När man talar om plåttak finns det flera olika typer av plåttyper man använder sig av. En riktig klassiker som nu börjar komma tillbaka är pannplåten. Tidigare var det i princip endast en tillverkare som stod för all pannplåt i landet, och skickade den långt upp och långt ner i landet till sin slutdestinatinon.

Utseende

Utseendet hos pannplåt är ganska säreget och brukar beskrivas som charmigt eller unikt. Färgen hos pannplåt kan variera, men räkna med att se pannplåt i färger som svart, mörkröd, grafitgrå, tegelröd och ärggrön.

Ett tak av pannplåt är tillverkat planet eller försett med rillor och med profiler var 27:e cm. En av de starka sidorna hos pannplåt är att funkar på nästan alla typer av byggnader.

Sätt det på ett kyrktak, en lada eller en villa – resultatet kommer bli lika bra på alla. Pannplåt ger huset en genuin karaktär som klär både äldre, såväl som moderna, hus mycket väl.

takläggare Köping

Började masstillverkas

Att pannplåten blev så pass populär under tidiga 1900-talet var inte bara på grund av estetiska skäl. Innan masstillverkningen av pannplåt började sättas igång, var vanliga husägare tvungna att hitta hantverkare som lade taket åt dem.

Hantverkaren lade då hela skivpr av slätplåt, som sedan skulle fogas samman till ett helt tak. Att anlita en hantverkare för ett sådant jobb var mycket kostsamt för en vanliga hus- eller hemmansägare.

I jämförelse med det hur det såg ut innan pannplåten började masstillverkas, var det plötsligt mycket billigt att lägga tak. Betoning på i jämförelse alltså – att lägga ett nytt tak var och är fortfarande en stor investering för de flesta att göra.

En annan faktor som gjorde att pannplåtens popularitet växte ännu mer, var att materialet var rostfritt.

takläggare Köping

Pannplåt idag

I samhället idag märks en trend som tar tillbaka det gamla – en trend som också avspeglar sig på hustaken. Med ett allmänt ökat intresse för äldre designer, har också pannplåten berörts i en positiv bemärkelse.

Många aktörer som la ner sin tillverkning av pannplåt har nu åter tagit upp den tillverkningen. Då kunskapen kring tak bara har växt sedan pannplåten först tillverkades, kan de nu köpas i mycket modernare material. Vi är mycket stolta över att kunna erbjuda plåttak som är tillverkade i Finland. Kontakta oss för att få mer information om våra produkter.

Välj oss för pålitliga tak i Köping!